Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

Kronärtskockspasta med bönor och ruccola

Av: / Foto: ica.se
20 min
4 portioner
En underbart god medelhavsinspirerad pasta som bjuder på en explosion av färger.
Annons

Ingredienser

    1. 150 g haricots verts
    2. 380 g vita bönor
    3. 390 g kronärtskocksbottnar
    4. 0,5 kruka persilja
    5. 3 st tomater
    6. 1 msk kapris
    7. 1 msk olivolja
    8. 1 st vitlöksklyfta
    9. 0,5 dl vatten
    10. salt och peppar
    11. 130 g kronärtskockscrème
    12. 65 g ruccola
    13. valfri pasta

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Koka haricots verts med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.

    3. 3.

      Häll av de vita bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Låt kronärtskockorna rinna av.

    4. 4.

      Hacka persiljan och skär tomaterna i bitar. Skär kronärtskockorna i skivor.

    5. 5.

      Stek kronärtskockorna och kaprisen i olivoljan. Pressa i vitlöken och häll i tomaterna och vattnet. Låt sjuda någon minut och vänd ner persiljan. Salta och peppra.

    6. 6.

      Häll av pastan och blanda med vita bönor och kronärtskockskräm.

    7. 7.

      Servera pastan med kronärtskockor och toppa med ruccolan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?