Forma en låda, ca 18x18 cm, av bakpapper.
Mät upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält. Koka därefter smeten tills den håller 124° eller är färdigkokt enligt kulprovet. Ta från värmen och tillsätt smöret. Rör om tills det smält.
Häll ut smeten jämnt i formen och strö över rice krispies. Tryck ner dem något i smeten. Ställ kakan svalt att stelna.
Dela den kalla kakan mitt av till två jämnstora bitar. Skär upp dem i smala stänger. Lägg kylskåpskallt.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält i varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro. Rör till slät konsistens.
Doppa ena ändan av stängerna i den smälta chokladen och låt droppa av på bakgaller. Förvara stängerna kylskåpskallt.
“Vill du servera kakan som mindre munsbitar? Ringla chokladen över kakan innan den skärs upp.”