Krispiga frökex

Krispiga frökex

Av:
30 min
1 plåt
Toppa med t ex leverpastej, mosad avocado, microgreens, kokt ägg, smör, äggröra eller stekt ägg.
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl pumpakärnor
    2. 1 dl solroskärnor
    3. 1 dl sesamfrön
    4. 2 msk chiafrön
    5. 2 ägg
    6. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg pumpakärnor och solroskärnor över tex natten och torka i ugn.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    3. 3.

      Blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan ner med äggen och rör om ordentligt.

    4. 4.

      Låt stå ca 10-15 minuter så att chiafröna sväller och blandningen blir mer fast.

    5. 5.

      Bre ut fröblandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Använder du varmluftsugn så kan tiden minskas till ca 8 minuter.

    6. 6.

      Ta ut plåten och använd en kniv eller en sk pizza slicer för att skära kexen i önskad storlek.

    7. 7.

      Stäng av ugnen, lägg kexen på ugnsgallret i ugnen och låt de ligga kvar där tills ugnen svalnat. Sen är det bara att njuta av krispiga supergoda frökex.

Är innehållet i detta recept olämpligt?