Krispig tofu med apelsinsås och mango chutney

Krispig tofu med apelsinsås och mango chutney

Av: / Foto: tasteline.com
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 250 g tofu
    2. 0,5 dl maizena
    3. 1 dl apelsinsaft
    4. 1 st apelsin, skalet
    5. 2 msk mango chutney
    6. 2 msk olivolja
    7. 2 msk ljus soja, japansk
    8. 2 tsk ingefära, riven
    9. 2 klyftor vitlök, pressade
    10. 0,5 st röd chilifrukt, finhackad
    11. ris / nudlar

Gör så här

    1. 1.

      Tärna tofun och lägg i en skål. Blanda ner maizenan och vänd runt tofun så att alla bitar täcks. Det är maizenan som gör att tofun blir så krispig.

    2. 2.

      Stek nu tofun i generöst med olja. Det är i princip omöjligt att bränna tofu, så låt den steka ordentligt på varje sida och få fint med färg. När alla bitar är gyllenbruna lägger du över dem i en skål och häller bort oljan.

    3. 3.

      Blanda ihop apelsinskal, saft, mango chutney, olivolja, soja, riven ingefära, pressad vitlök och finhackad chili i en skål.

    4. 4.

      Sänk temperaturen på plattan och lägg tillbaka tofun i stekpannan. Tillsätt såsen och låt allt bubbla ihop en kort stund. Såsen ska bara tjockna något, sen är det klart! Servera med ris eller nudlar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?