Krispig nudelsallad med räkor och koriander

Krispig nudelsallad med räkor och koriander

Av: / Foto: Jenny Grimsgård
30 min
4 personer
Somriga smaker av sparris, rädisor, koriander och räkor med het dressing!
Fler recept på:
Nötter, Chili, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg räkor med skal
    2. 100 g glasnudlar
    3. 250 g grön sparris
    4. 150 g sugarsnaps
    5. 2 st lime
    6. 2 msk mirin (eller 1 msk flytande honung)
    7. 1 1/2 msk finriven färsk ingefära
    8. 4 msk japansk soja
    9. 1 msk wasabi
    10. 1 tsk sesamolja
    11. 1 1/2 msk neutral rapsolja
    12. 1 knippe rädisor (skivade)
    13. 4 st salladslökar (skivade)
    14. 1 st röd chilifrukt (urkärnad och skivad)
    15. 1/2 st gurka (skalad och tärnad)
    16. 1 kruka färsk koriander
    17. 1 dl jordnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag

    2. 2.

      Skala eventuellt sparrisen beroende på tjocklek. Blanchera sparris i kokande saltat vatten cirka 3 minuter, tillsätt sugarsnaps när det återstår 1 minut av koktiden. Dela eventuellt sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen.

    3. 3.

      Vispa ihop 1/2 pressad lime, mirin, ingefära, soja, wasabi, sesamolja och rapsolja till en dressing.

    4. 4.

      Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad. Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.

Fler recept på:
Nötter, Chili, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?