Krispig kyckling med färska örter

Krispig kyckling med färska örter

Av: / Foto: Cecilia Ingrid
60 min
4 Portioner
En krispig och saftig kyckling. Ugn: 200 grader. Jag använde kycklinglår då jag upplever dem som mest saftiga. Men går bra med andra delar också.
Annons

Ingredienser

  1. Kycklinglår

    1. 1 Kg Kyckling
  2. Färsk persilja

    1. 1 Kruka Persilja
  3. Färsk oregano

    1. 1 Kruka Oregano
  4. Vitlök

    1. 1-2 Klyftor Vitlök
  5. Olivolja

    1. 1 Dl Olivolja
  6. Chili

    1. 1 Frukt Chili
  7. Salt&peppar

    1. 2 Krm Salt
  8. Smör

    1. 25 G Smör

Gör så här

    1. 1.

      Hacka örterna, vitlöken och chilin.

    2. 2.

      Blanda örter, vitlök, olja, chili i en plastpåse.

    3. 3.

      Lägg i kycklingen i påsen och massera in den i marinaden.

    4. 4.

      Lägg kallt i minst 15 min.

    5. 5.

      Olja en ugmsfast form och lögg ut kycklingen. Häll över marinaden.

    6. 6.

      Lägg smörklickar över kycklingen.

    7. 7.

      Laga i mitten av ugnen på 200 grader i ca 45 min. Skinnet ska vara krispigt och köttet vitt när det är klart. Jag har en gasugn och skinnet blev krispigt. Med annan typ av ugn kan det vara annat tillvägagångssätt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?