Krispig granola

Krispig granola

Av: / Foto: Amanda Eliasson
30 min
Enkel och god granola som kan kryddas efter smak och årstid
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl Havregryn
    2. 2 dl Nötter
    3. 1 dl Frön
    4. 1 dl Kokosflingor
    5. 0,5 dl Kokosolja
    6. 0,5 dl Honung
    7. 0,5 tsk Salt
    8. 1 msk Kanel
    9. 1 dl Torkad frukt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Grovhacka nötter. Jag brukar använda mandlar, men använd den nöt som du gillar.

    3. 3.

      Blanda havregryn, nötter, kokosflingor och solrosfrön. Solrosfrön kan ersättas med pumpafrön eller varför inte ta båda.

    4. 4.

      Krydda havreblandningen med kanel och lite salt. Mängden krydda är efter tycke och smak. Desto mer desto bättre. Kanel kan även kombineras med kardemumma eller varför inte pepparkakskrydda.

    5. 5.

      Smält kokosolja tillsammans med honung.

    6. 6.

      Blanda den smälta kokosoljan och honungen med havreblandningen.

    7. 7.

      Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

    8. 8.

      Grädda granolan mitt i ugnen i 15 minuter eller tills den har fått lite färg. Jag brukar sätta en klocka på 15 minuter och sen låta den gräddas ytterligare 5 minuter. Håll alltid ett öga på granolan så att den inte bräns!

    9. 9.

      Ta ut plåten och låt granolan svalna.

    10. 10.

      Blanda den svala granolan med torkad frukt. Jag brukar ta russin. Frukten går att utesluta.

    11. 11.

      Skopa upp granolan i en glasburk med lock.

    12. 12.

      Skynda dig att ta fram din favorit yoghurt och toppa med några skedar krispig granola.

Är innehållet i detta recept olämpligt?