Krispig biffsallad med nudlar och mango

Krispig biffsallad med nudlar och mango

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
6 personer
En fräsch sallad med asiatisk touch som kan serveras både varm och kall.
Fler recept på:
Sallad, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 400 g lövbiff
    2. smör till stekning
    3. salt och peppar
    4. 3–4 msk sesamfrön
    5. 100 g blandad grön sallad
    6. 1 st mango
    7. 1 knippe rädisor
    8. 1 knippe salladslök
    9. 1 st gurka
  1. Dressing:

    1. 1/2 dl ljus soja
    2. 1 msk sesamolja
    3. 1 st lime
    4. 1 st finriven vitlöksklyfta
    5. 1 msk färskriven ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Strimla köttet och fräs det hastigt i smör i en varm panna. Stek lite i taget, annars finns det risk att köttet snarare blir kokt än stekt. Salta, peppra och strö sesamfröna över det varma köttet.

    2. 2.

      Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med mango, rädisor och salladslök i fina skivor

    3. 3.

      Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en tesked. Skär även gurkan i skivor och lägg över salladen tillsammans med det nystekta köttet.

    4. 4.

      Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Fler recept på:
Sallad, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?