Krispig äppelsallad med parmaskinka

Krispig äppelsallad med parmaskinka

Av: / Foto: Ralph Månsson
22 min
4 portioner
Är äpplena väldigt söta kan sockret i dressingen uteslutas.
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Citron, Nötter, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2 st syrliga fasta äpplen
    2. 2 msk saft av citron
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 krm socker
    5. ½ st fänkål
    6. 1 st endiv
    7. ½ dl pinjenötter
    8. 20 g rucola
    9. 8 skivor parmaskinka
    10. ½ st ask krasse
  1. Surdegskrutonger

    1. 4 skivor ljust surdegsbröd
    2. olivolja
    3. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skär äpplena i skivor och blanda med citronsaft, olivolja och socker i en bunke.

    2. 2.

      Skiva fänkål och endiv tunt.

    3. 3.

      Krutonger: Skär brödet i tärningar och rosta i torr panna. Ringla lite olivolja över och salta lätt.

    4. 4.

      Torka ur pannan och rosta pinjenötterna.

    5. 5.

      Lägg upp ingredienserna snyggt på tallrikar, klipp över krasse och ringla eventuellt lite mer olivolja över före servering.

Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Citron, Nötter, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?