Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap

Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap

Av: / Foto: Micka
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg potatis
    2. 600 g quornbitar
    3. 0,5 tsk salt
    4. 0,5 tsk peppar
    5. 2-3 klyftor vitlök
    6. 1 st gul lök
    7. 4 dl creme fraiche
    8. 2 tsk kinesisk soja
    9. 1 msk äppelcidervinäger alt vitvinsvinäger
    10. 4 msk dragon
    11. 1 st grönsaksbuljong
    12. 2 msk dijonsenap
    13. 8 st soltorkade tomater, klippta i bitar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skiva potatis och lägg på en plåt. Ringla olja över, krydda och in i ugnen 25 minuter.

    3. 3.

      Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan tills de mjuknat.

    4. 4.

      Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?