Krämig spaghetti med sparris och getost

Krämig spaghetti med sparris och getost

Av:
30 min
4 port
En riktigt somrig pastarätt som är vackert grön och härligt len. Rosta lök och vitlök i ugnen och servera i pastan tillsammans med grön sparris, basilika och krämig getost. Enkelt och fantastiskt gott!
Annons

Ingredienser

    1. 1 st stor gul lök (à ca 160 g)
    2. 2-3 st vitlöksklyftor
    3. 1/2 dl olivolja
    4. 400 g sparris
    5. 320 g spaghetti
    6. 80 g getost
    7. 1 kruka färsk basilika
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skiva löken i tunna skivor och hacka vitlöken i små bitar. Lägg upp på ett bakplåtspapper och ringla över 1 msk olivolja (för 4 port). Rosta i ugnen i ca 10 minuter, tills löken fått fin färg.

    3. 3.

      Skär bort ca 2 cm av sparrisstjälkarnas nedre del och skala ev stammen om den är väldigt grov. Koka i saltat vatten i ungefär 3 minuter.

    4. 4.

      Kyl sedan sparrisen i kallt vatten och låt den torka på hushållspapper.

    5. 5.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen så att den blir ”al dente”.

    6. 6.

      Smula getosten i en skål och plocka bladen från basilikan.

    7. 7.

      Blanda den varma spaghettin med lite olivolja i en kastrull tillsammans med den rostade löken, vitlöken, sparrisen, getosten och basilikan. Rör om tills osten smälter och pastan blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?