Krämig skogssvampsoppa

Krämig skogssvampsoppa

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
4 portioner
En riktigt höstig och mustig soppa som passar perfekt att ta med sig i termos.
Fler recept på:
Soppa, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 30 g blandad torkad skogssvamp
    2. 5 dl kokhett vatten
    3. 1 msk smör
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 st liten gul lök (hackad)
    6. 2 st vitlöksklyftor (hackade)
    7. 1 dl tärnad pancetta
    8. 450 g blandad svamp (rensad och hackad)
    9. 5 dl grönsaksbuljong
    10. 1 dl vispgrädde
    11. salt och nymalen svartpeppar
    12. färska örter till dekoration
    13. crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Lägg den torkade svampen i en skål eller bunke och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i 10 minuter.

    2. 2.

      Smält smör och olja i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och pancetta och låt fräsa ett par minuter under omrörning.

    3. 3.

      Häll av och spara vätskan från den blötlagda svampen. Vänd ner den i grytan med pancettan och tillsätt även den färska svampen, men spara några till garnering. Tillsätt buljongen och svampvätskan.

    4. 4.

      Sänk värmen och låt soppan puttra cirka 25 minuter.

    5. 5.

      Häll soppan i en matberedare eller mixa den krämig med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche, lite svamp och färska örter.

Fler recept på:
Soppa, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?