Limeaioli: Lägg ägg, vinäger och olja i en hög smal plastbägare. Stick ner mixerstaven ända ner i botten, kör på maxhastighet och dra samtidigt upp mixerstaven långsamt. En fast majonnäs ska nu växa fram. Rör i limeskal och smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och spara skalen. Hacka lök, morot och fänkål. Hetta upp smöret i en gryta på medelhög värme och fräs räkskal och grönsakshack under omrörning i 3–4 minuter, tills det börjar dofta gott från skalen.
Häll på vinägern och låt koka in. Rör i tomatpurén, smula i buljongen och häll på vattnet. Låt koka upp och sedan småkoka i 10 minuter.
Sila soppan, låt allt rinna av ordentligt, och häll sedan tillbaka vätskan i den ursköljda grytan. Vispa i grädden och låt allt koka upp igen. Lägg i räkor och avrunna kräftstjärtar och låt allt bli genomvarmt utan att koka. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill och servera med limeaiolin.
“Överbliven limeaioli håller 1 vecka i kylen.”