Krämig rotfruktskaka med kassler

Krämig rotfruktskaka med kassler

Av:
60 min
6 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 7 stora Potatisar
    2. 3 Morötter
    3. 1 tsk Rosmarin
    4. 1 dl Gräslök
    5. 5 Ägg
    6. 500 g Kassler
    7. 1 burk Philadelphiaost
    8. 1 dl Riven mozarella
    9. Salt & Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och grov riv potatis och morötter.

    2. 2.

      Vispa äggen tills de delat upp sig.

    3. 3.

      Tillsätt rosmarin, gräslök samt salt och peppar.

    4. 4.

      Vänd ner potatisen och morötterna i smeten.

    5. 5.

      Bred ut i en långpanna och grädda i 30 minuter på 160°C.

    6. 6.

      Dela kakan i mitten, du ska använda den som ett till lager sen.

    7. 7.

      Smeta ut all philadelphia på en av halvorna och sedan lägg kassler skivor så det täcker.

    8. 8.

      Lägg över den andra delen av potatiskakan och repetera steg 7.

    9. 9.

      Toppa med riven mozarella och släng in i ungen ytterligare 30 minuter på 160°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?