Krämig risoniotto med chorizo och sparris

Krämig risoniotto med chorizo och sparris

Av:
30 min
4 Personer
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 L Vatten
    2. 2 Tärn Kycklingbuljong
    3. 250 G Risoni
    4. 2 Paprikor
    5. 1/2 Knippe Salladslök
    6. 4 St Chorizo
    7. 1-2 St Vitlöksklyftor
    8. 2 Tsk Torkad oregano
    9. 1 Knippe Grön sparris
    10. 3/4 Msk Vitvinsvinäger
    11. 100 G Philadelphiaost
    12. 1/2 Kruka Basilika

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och buljongtärningar. Koka risoni i 11 min. Spara ca 1 dl vatten innan pastavattnet hälls av.

    2. 2.

      Skär paprikor i strimlor. Finhacka salladslök. Slanta chorizo. Fräs allt i en rymlig stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, oregano, salt och peppar.

    3. 3.

      Ansa och koka sparris i ca 2 min.

    4. 4.

      Tör ner avrunnen risoni i stekpannan. Blanda i vinäger, 1 dl buljong och Philadelphiaost. Strö över grovhackade basilikablad och servera med sparris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?