Krämig pasta med spenat, ricotta och soltorkade tomater

Krämig pasta med spenat, ricotta och soltorkade tomater

Av:
4
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök, hackad.
    2. 1 vitlöksklyfta, pressad.
    3. 400 g hackad spenat, tinad och avrunnen. Alt färsk, men då vet jag inte mängden.
    4. 1 burk Ricottaost 250 g.
    5. 2 dl grädde
    6. 6-8 soltorkade tomater hackade.
    7. 1 tsk timjan
    8. 1 tärning grönsaksbuljong
    9. 1 tsk basilika
    10. Salt och peppar
    11. Smör att steka i

Gör så här

    1. 1.

      Pasta till 4 personer – kokt enl. anvisningarna på paketet.

    2. 2.

      Koka pastan samtidigt som du gör övriga saker. Stek löken i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och stek lite några minuter till. Tillsätt ricottan, grädden, tomaterna, vitlöken, och kryddorna. Låt koka ihop och mysa ett tag så att smakerna sätter sig. Späd ev. med mer vätska/mjölk om du vill ha mer såsigt. Häll såsen över pastan och ät.

    3. 3.

      Denna rätt kan även göras med kyckling: Byt då ut buljongen till kycklingfond och stek 4 kycklingfiléer i bitar som du lägger på pastan sen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?