Krämig pasta med parmesan och spenat

Krämig pasta med parmesan och spenat

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
30 min
4 Portioner
Krämig och snabblagad pasta med godsaker som grädde, parmesan och spenat. Perfekt vegetarisk vardagsrätt.
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 0,5 st Gul lök
    2. 1 st Vitlöksklyfta
    3. 1 msk Smör
    4. 3 dl Grädde
    5. 0,5 tsk Salt
    6. 2 krm Svartpeppar
    7. 500 gr Färsk pasta
    8. 75 gr Riven parmesan
    9. 70 gr Babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg.

    2. 2.

      Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens.

    3. 3.

      Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

    4. 4.

      Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Ät och njut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?