Krämig pasta med lax

Krämig pasta med lax

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
2 portioner
Smarriga laxpasta med bacon som bidrar med sälta och känns krispigt.
Fler recept på:
Dill, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 400 g spaghetti eller annan tunn pasta
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 dl torrt vitt vin
    4. 2 dl vispgrädde
    5. grovmald svartpeppar
    6. 1 st bit laxfilé utan skinn, 450 g
    7. salt
    8. 1 paket bacon, 140 g
    9. 200 g frysta ärter
    10. 1 dl hackad dill
    11. olja till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten till pastan i en stor gryta. Skala och finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Koka upp vinet med grädden i en kastrull tillsammans med hackad vitlök och lite grovmald svartpeppar. Låt småputtra cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Skär laxen i kuber. Salta och peppra.

    4. 4.

      Strimla baconet och knaperstek det i het panna.

    5. 5.

      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i ärterna när 1 minut av koktiden återstår.

    6. 6.

      Stek laxen gyllenbrun runtom i lite het olja.

    7. 7.

      Häll av vattnet från pastan rör ner den och ärterna i gräddsåsen tillsammans med dillen. Blanda försiktigt ner laxen och strö över knaperstekt bacon.

Fler recept på:
Dill, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?