Krämig laxpasta

Krämig laxpasta

Av: / Foto: Daniel Andersson
30 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 280 g Tagliatelle
    2. Vatten
    3. Salt
  2. Lax

    1. 4 st Laxfiléer
    2. 2,5 dl Grädde
    3. 1 st Citron
    4. 80 g Spenat
    5. 1 dl Parmesan
    6. 1 st Fiskbuljong
    7. Salt
    8. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp saltat vatten i en kastrull, lägg i pastan och tillaga efter anvisning.

    2. 2.

      Koka upp grädden i en stekpanna och tillsätt fiskbuljong, 1 tsk citronskal och 2 msk citronsaft.

    3. 3.

      Tärna laxfiléerna, lägg ner dem i såsen och låt puttra under lock i tre minuter.

    4. 4.

      Häll av och vänd ner pastan i såsen, tillsätt spenaten och ställ av stekpannan från värmen.

    5. 5.

      Smaksätt med salt och peppar och servera med parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?