Krämig lasagne med spenat, champinjoner och gömda linser

Krämig lasagne med spenat, champinjoner och gömda linser

Av:
45 min
4
En väldigt krämig lasagne som är perfekt ifall man vill lura i eller gömma linserna för någon. Tips! Laga lasagnen direkt i glasmatlådor och förvara in i kyl eller frys.
Annons

Ingredienser

  1. Gratäng

    1. 225 g bladspenat
    2. 2 dl röda linser
    3. 1 dl soltorkade tomater
    4. 1 röd chili eller sambal oelek
    5. 5 dl havredryck
    6. 1 st gul lök
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 200 g champinjoner
    9. 1 msk soja
    10. 250 g lasagneplattor
    11. 1 dl riven ost
    12. olja att steka i och smörja ugnsformen
    13. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram och låt spenaten tina.

    2. 2.

      Koka de röda linserna i rikligt med saltat vatten. När de kokat klart, häll av överblivet vatten och mixa i en blender eller en stavmixer med chilin och de soltorkade tomaterna till en slät kräm. Tillsätt havredryck och salt efter smak.

    3. 3.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt champinjonerna, soja och spenat, stek tillsammans i ett par minuter.

    4. 4.

      Smörj en ugnsfast form i lite olja. Varva spenatröra, lasagneplattor och sås. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i 20-30 min beroende på vad som står på pastapaketet. Ha koll på lasagnen och lägg över en plåt eller en bit aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?