Krämig kycklinggryta med paprika och bladpersilja

Krämig kycklinggryta med paprika och bladpersilja

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1/3 burk ajvar relish
    2. 1 knippe persilja
    3. 1 gul paprika
    4. 1 röd paprika
    5. 500 g kycklingfärs
    6. 1/2 rödlök
    7. 150 g sugar snaps
    8. 1 dl vispgrädde
    9. 3 1/2 dl basmatris
    10. 1 tärning kycklingbuljong
    11. 2 msk tomatpure
    12. 2 vitlöksklyftor
    13. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningar på paketet.

    2. 2.

      Skiva rödlöken, skär paprikorna i mindre bitar.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs lök, kycklingfärs och pressad vitlök 3-4 min. Tillsätt paprika och fräs ytterligare 2 min.

    4. 4.

      Blanda ner tomatpuré, 3 dl vatten vispgrädde, ajvar relishen och kycklingbuljongen. Låt puttra under lock minst 5 min. Smaka av med lite salt och peppar.

    5. 5.

      Grovhacka persiljan och strö över kycklinggrytan. Servera till sugar snapsen och riset.

Är innehållet i detta recept olämpligt?