Krämig kyckling 
med trattkantareller

Krämig kyckling 
med trattkantareller

Av: / Foto: Sophie Håkansson
30 min
4 pers
Festfin och snabblagad är denna pastarätt med kyckling, kantareller och gräddsås. Middagen är klar på 30 minuter!
Annons

Ingredienser

    1. 450 g kyckling
    2. 250 g trattkantareller
    3. 200 g färskost
    4. ½ färdigblandad kycklingbuljong
    5. 2 dl matlagningsgrädde
    6. 1 tsk torkad timjan
    7. salt och peppar
  1. Tillbehör

    1. pasta och parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Stek kycklingen i valfritt matfett i en panna tills de är klara, salta peppra. Ta ur pannan, håll varmt.

    2. 2.

      Ansa och stek kantarellerna i samma panna, salta och peppra. Ta ur hälften av svampen och tillsätt färskost, buljong och grädde. Koka upp, krydda med timjan eventuellt salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg i kycklingen igen och häll över såsen och resterande stekt svamp. Flaga över parmesan och servera med valfri pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?