Krämig kyckling & bacon paj

Krämig kyckling & bacon paj

Av: / Foto: Zeina
60 min
5 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 3,5 dl Vetemjöl
    2. 150 gram Smör
    3. 4 msk Kallt vatten
    4. 0,5 tsk Salt
    5. 1 st Ägg till pensling
  2. Fyllning

    1. 2 st Kycklingfiléer
    2. 1 paket Bacon
    3. 0,5 st Gul lök
    4. 2 dl Cremé fraiche
    5. 3 dl Vispgrädde
    6. 1 paket Creme Bonjour vitlösost
    7. 1 näve Gratängost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader

    2. 2.

      Börja med pajdegen. Finfördela mjölet med smöret och tillsätt sedan vattnet och saltet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en pajform som är ca 25 cm i diameter och nagga den. Ställ den sedan svalt i ca 20 min innan den ska förgräddas.

    4. 4.

      Vispa ägget och pensla på pajskalet, ställ sedan in den i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

    5. 5.

      Då var det dags att göra fyllningen. Skölj löken och skär den i små bitar. Stek kycklingfileerna och skär sedan i bitar.

    6. 6.

      Klipp baconet i småbitar med en sax och stek det i en stekpanna en liten stund, inte för hårt stekt. Lägg sedan i löken och låt den fräsas tillsammans med baconet.

    7. 7.

      Lägg i kycklingen i stekpannan och tillsätt vispgrädden, cremé fraichen och vitlöksosten. Låt småkoka en liten stund. Krydda efter tycke och smak med t.ex. svartpeppar.

    8. 8.

      Häll i fyllningen i pajskalet och fördela gratängosten jämnt över hela pajen. Grädda pajen i den nedre delen av ugnen tills osten fått en fin färg. Servera gärna med en sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?