Krämig kantarelltoast med rårörda lingon recept

Krämig kantarelltoast med rårörda lingon recept

Av: / Foto: Pontus Ferneman
20 min
4 portioner
Finns det något godare än kantarellstuvning på smörstekt bröd? Lyxigt, lättlagat och så himla gott!
Annons

Ingredienser

  1. Kantarellstuvning

    1. 1 liter kantareller
    2. 25 g smör
    3. 2 st scharlottenlökar
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 1 dl grädde
  2. Servering

    1. 6 skivor vitt formbröd
    2. smör till stekning
    3. 2 msk hackad persilja
    4. 1 dl rårörd lingon

Gör så här

    1. 1.

      Rensa kantarellerna och skär i stora bitar. Stek först i torr stekpanna så vattnet kokar bort. Tillsätt smör. Skala och hacka schalottenlökarna och låt dem fräsa med några min. Pudra över vetemjöl och späd med grädden. Låt stuvningen puttra 10 min under lock.

    2. 2.

      Dela två av brödskivorna på diagonalen. Stek samtliga brödskivor till fin färg i smör.

    3. 3.

      Toppa de hela skivorna med svampstuvningen och strö över persilja. Stick en halv skiva bröd i varje. Servera med lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?