Krämig italiensk kycklinggratäng

Krämig italiensk kycklinggratäng

Av:
30 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 8 kycklinglårfiléer med skinn
    2. flingsalt
    3. nymald svartpeppar
    4. 10 soltorkade tomater i olja
    5. 1 klyfta vitlök
    6. 0,5 röd chili utan kärnor
    7. 1 tsk torkad timjan
    8. 1 tsk torkad oregano
    9. 3 dl kycklingbuljong, utspädd
    10. 1,5 dl vispgrädde
    11. 1 dl parmesan
  1. Till servering

    1. 8 körsbärstomater
    2. 0,5 kruka basilika
    3. 4 port pasta

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 180 grader, varmluft.

    2. 2.

      Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

    3. 3.

      Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

    4. 4.

      Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

    5. 5.

      Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

    6. 6.

      Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

    7. 7.

      Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

    8. 8.

      Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?