Krämig het kycklinggryta

Krämig het kycklinggryta

Av: / Foto: koket.se
30 min
4 port
Krämig och snabblagad gryta på kycklingfilé med vitlök, ingefära och sting från sambal oelek. Bjud gärna med ris.
Annons

Ingredienser

  1. röd paprika

    1. 1 st Röd paprika
    2. 1 st Rödlök
    3. 2-3 st Potatisar
    4. 3 st Kycklingfileér
    5. 2 klyftor Vitlök
    6. 1 msk Ingefära, riven
    7. 2 dl Vispgrädde
    8. 5 dl Creme fraiche
    9. 1 msk Sambal oelek
    10. 1 st Hönsbuljongtärning
    11. 1 Salt
    12. 1 Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka paprika, lök, potatis och vitlök. Skär kyckling i mindre bitar.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en gryta och stek lök och paprika. Vänd i kyckling, ingefära och vitlök och stek lite till.

    3. 3.

      Vänd sedan i potatis och stek någon minut till.

    4. 4.

      Tillsätt grädde, crème fraiche, sambal oelek, smulad buljong, salt och peppar.

    5. 5.

      Blanda och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan sjuda utan lock i ca 20 minuter.

    6. 6.

      Servera med ris och strimlad salladslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?