Krämig färsgratäng med pasta

Krämig färsgratäng med pasta

Av:
40 min
4 Portioner
Pasta rigatoni eller penne. Konserverade hela körsbärstomater. Garnering: basilikablad o parmesan.Sallad o bröd
Annons

Ingredienser

    1. 400 g pasta
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st röd chilifrukt
    5. 2 msk smör
    6. 500 g färs
    7. 2 st rivna morötter
    8. 400 g kross. tomater
    9. 390 g tomater
    10. 3 msk tomatpure
    11. salt o peppar
    12. 125 g mozzarellabollar
    13. 3 msk riven parmesan
    14. basilikablad
    15. riven parmesan
    16. sallad o bröd

Gör så här

    1. 1.

      Ugn 200 grader. Koka pastan.Hacka lök o vitlök.Kärna ur chilin o finhacka den.Hetta upp matfettet o fräs färsen smulig.tillsätt lök,vitlök,morötter o chilin o låt allt fräsa i ett par min.Vänd ner alla tomatingridienserna, låt koka i 7-8 min på svag värme.Smaka av med salt o peppar.Blanda allt i en ugnfast smord form.Riv mozzarellan o toppa med den.Riv över parmesan.Gratinera strax under mitten i ca 10 min eller fått fin färg.Garnera med basilikablad o parmesan.Servera med sallad o bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?