Krämig broccoli- & ärtsoppa

Krämig broccoli- & ärtsoppa

Av: / Foto: aaapia
30 min
4 portioner
En krämig och matig soppa som gärna kan serveras med ugnsbakade rotgrönsaker.
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 st rödlök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 knippe färsk broccoli
    4. 5 dl matlagningsgrädde
    5. 5 dl vatten
    6. 500 gr frysta ärtor
    7. 400 gr kikärtor (en burk)
    8. Salt
    9. Peppar
    10. Koriander
    11. Torkade enbär
    12. Grönsaksfond
    13. Olja

Gör så här

    1. 1.

      Häll kikärtorna i en sil, skölj av dem och låt vattnet rinna av.

    2. 2.

      Hacka rödlök och vitlök och fräs de tillsammans med olja på medelvärme i 10-15 minuter. Hacka upp hela broccolin under tiden (även stjälken).

    3. 3.

      Fräs broccolin lite snabbt tillsammans med rödlöken och vitlöken så den blir lite varm.

    4. 4.

      Häll i matlagningsgrädden och vattnet. Låt det koka/sjuda tills broccolin är mjuk men fortfarande har lite motstånd i sig.

    5. 5.

      Häll i ärtorna och låt det sjuda i några minuter.

    6. 6.

      Häll i kikärtorna och grönsaksfonden (efter förpackningens dosering). Krydda sedan efter smak.

    7. 7.

      När du tycker att soppan börjar bli klar så tar du den från plattan och mixar den med stavmixer (eller vanlig mixer).

Är innehållet i detta recept olämpligt?