Krämig Aioli

Krämig Aioli

Av:
20 min
Aioli på hela ägg gör den mindre majonnäs lik och mera krämig.
Annons

Ingredienser

    1. 3 st Ägg
    2. 4,5 dl Rapsolja
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 0,5 tsk Dijongsenap
    5. 1 krm Salt
    6. 1 krm Cayennepeppar
    7. 0,5 tsk Citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Knäck äggen i en mixerskål.

    2. 2.

      Dela vitlöken och ta bort den gröna kvisten i mitten.

    3. 3.

      Lägg i Dijongsenapen och droppa i citronen.

    4. 4.

      Kör med stavmixen till vitlöksklyftorna är borta.

    5. 5.

      Häll i oljan lite sakta samtidigt som du kör med stavmixern tills aiolin har lagom konsistens.

    6. 6.

      Häll i salt och Cayennepeppar

Är innehållet i detta recept olämpligt?