Kräftströmming

Kräftströmming

Av: / Foto: Peter Kam
60 min
5 personer
Lika god på buffén som ensamrätt tillsammans med nykokt potatis och en bit knäckebröd. Blir det något över så förvara det i kylen och plocka fram när andan faller på. Rent himmelsk på en skiva grovt bröd.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g rensad och urbenad strömming
    2. 2 msk dillfrön
    3. salt och nymalen vitpeppar
    4. 1 dl finskuren dill
    5. 100 g tomatpuré
    6. 2 dl tomatjuice

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Strö 1 msk dillfrön i botten på en ugnsfast form.

    2. 2.

      Klipp bort ryggfenan på fisken. Salta och fördela dillen över. Rulla ihop filéerna och lägg dem i formen. Blanda tomatpuré och tomatjuice och häll det över. Strö på resten av dillfröna och salta och peppra lite.

    3. 3.

      Ställ in i 175° varm ugn och grädda i 35–40 min. Servera rätten kall eller ljummen.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?