Kräftlag special

Kräftlag special

Av: / Foto: Anneli
7 st
Annons

Ingredienser

  1. Kräftlag

    1. 4 l vatten
    2. 1 dl salt
    3. 2 msk socker
    4. 2 flaskor porteröl
    5. 1 msk kummin
    6. 1 msk anis
    7. 1 msk fänkål
    8. 20 st dillkronor
    9. 2 st stora kastruller

Gör så här

    1. 1.

      Krossa dillstjälkarna.

    2. 2.

      Koka upp dill, porter, salt, kummin, anis, fänkål, socker och vatten i en stor kastrull och låt det koka några minuter, Ställ åt sidan.

    3. 3.

      I en annan kastrull kokar du bara vatten. Lägg i kräftorna och koka dem hastigt i någon halvminut tills de skiftat färg. Några i taget.Lägg över dom i kräftlagen.

    4. 4.

      När alla kräftorna är i lagen låt då den kastrullen sjuda i ca, 5 minuter. Skumma med en slev

    5. 5.

      Ta kräftorna från värmen och låt dem svalna i lagen. Ställ dom sedan kallt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?