Kräft- & räktoppad lax

Kräft- & räktoppad lax

Av: / Foto: Ulf Svensson
40 min
4 port
Lyxig kräft- och räkstoppad lax serverad med gröna ärtor och koktpotatis!
Fler recept på:
Dill, Potatis, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200
    2. 4 st bitar laxfilé (ca 400 g)
    3. 200 g räkor med skal
    4. 150 g kräftstjärtar i lag
    5. 1/2 dl crème fraiche
    6. 1 dl riven smakrik ost
    7. 1/2 dl hackad dill
    8. 1/2 krm cayennepeppar
  1. Citronsås

    1. 4 dl mjölk
    2. 2 dl grädde
    3. 1 tärning grönsaksbuljong
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 1 st citron
  2. Servering

    1. kokt potatis eller ris
    2. gröna ärter

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort ev skinn från laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem och räkorna med crème fraiche, ost, dill och cayennepeppar. Fördela blandningen på laxen och tillaga mitt i ugnen 15 min.

    2. 2.

      Sås: Häll mjölk och grädde i en kastrull. Smula ner buljongen och vispa i mjölet. Riv skalet av hela citronen och pressa ur i 1 msk saft. Tillsätt detta och låt såsen koka upp under omrörning. Låt sjuda 3 min, smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?