Kräft- & avokadosallad

Kräft- & avokadosallad

Av: / Foto: Katja Kristoferson
10 min
2 personer
Snabbt, lätt, läckert och nyttigt till lunch eller kvällsmål.
Fler recept på:
Skaldjur, Rödlök, Tomater, Avokado, Dill, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 näve valfri grönsallad
    2. ½ st paprika, tärnad
    3. ½ st mango, tärnad
    4. 1 st avokado, urgröpt
    5. ½ st liten rödlök, finhackad
    6. 125 g halverade körsbärstomater
    7. 170 g kräfstjärtar i lag (1 burk)
    8. 1 msk olivolja
    9. 1 msk vitvinsvinäger
    10. 2 msk finskuren dill
    11. salt och peppar
  1. Garnering och tillbehör:

    1. dillvippor
    2. 1 msk cream cheese, 12 % Ⓛ
    3. 2 skivor rostad fiberfranska à 25 g Ⓖ Ⓛ
    4. hackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Fördela salladsbladen på tallrikarna. Blanda paprika, mango, avokado, lök, tomater och kräftstjärtar och lägg alltsammans på salladen.

    2. 2.

      Vispa samman olja, vinäger, dill, salt och peppar och häll dressingen över salladen. Garnera med dill.

    3. 3.

      Bred färskost på brödet och strö över hackad dill.

Fler recept på:
Skaldjur, Rödlök, Tomater, Avokado, Dill, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?