Krabbröra med dragon

Krabbröra med dragon

Av: / Foto: Erik Karlsson
10 min
4 port
Liten läcker start på middagen!
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk krabba
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 100 g naturell färskost
    4. 1 lime
    5. några kvistar dragon eller torkad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg krabbköttet i en sil. Ta undan några av de större bitarna och pressa försiktigt på resten med en sked så en del av vätskan rinner av.

    2. 2.

      Vispa crème fraichen styv. Smaksätt färskosten med rivet skal av ¾ lime och lite saft. Strimla och rör ner dragon. Blanda crème fraiche och färskost. Smaka av med salt, peppar och mer lime om det behövs.

    3. 3.

      Fördela krabbröran i 4 små glas och toppa med resten av krabbköttet. Låt vila kallt minst 1 tim.

    4. 4.

      Garnering: Skär resten av limen i tunna skivor. Garnera glasen med lime och ev lite dragon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?