Krabba med tre såser

Krabba med tre såser

Av: / Foto: Lennart Weibull
30 min
4 portioner
Krabba är godast att äta naturella, med en – eller flera – goda såser till. Här är tre smakrika varianter att doppa i.
Fler recept på:
Skaldjur, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kokta krabbor
  1. Citronmajonnäs

    1. 2 st äggulor
    2. 1 msk fransk senap
    3. 1 msk pressad citron + 1 msk rivet skal
    4. 1 1/2 dl neutral olja, t ex rapsolja
    5. salt och nymalen vitpeppar
  2. Amerikansk cocktailsås

    1. 1 dl ketchup
    2. 1 msk finriven pepparrot
    3. 1 krm salt
    4. 1 tsk pressad citron
  3. Smält smör med vinäger

    1. 100 g smör
    2. 2-3 st droppar vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Citronmajonnäs: OBS! Tänk på att alla ingredienser måste ha rumstemperatur. Mixa äggulor, senap och citronskal- och -saft med stavmixer eller för hand med ballongvisp i en stor skål. Häll i oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle medan maskinen går tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och vitpeppar.

    2. 2.

      Amerikansk cocktailsås: Blanda alla ingredienser och låt det dra i kylen 30 minuter innan servering.

    3. 3.

      Smält smör med vinäger: Smält smöret och skeda bort det vita mjölkproteinet. Droppa i vinägern och blanda. Servera genast.

Fler recept på:
Skaldjur, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?