Köttsoppa

Köttsoppa

Av:
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g högrev/ryggbiff
    2. 2 msk smör/kokosolja
    3. salt
    4. pappar
    5. 1 klyfta vitlök
    6. 0,5 liter vatten (eller 2,5 dl vatten + 2,5 dl benbuljong)
    7. 1 lagerblad
    8. 0,5 tsk timjan (torkad)
    9. 1 gul lök
    10. 1 mediumstor sötpotatis
    11. 1 stor morot
    12. 150 g ärtor (frysta)
    13. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i mindre bitar.

    2. 2.

      Stek på köttet i smör eller kokosolja så det får lite yta och häll över i en lagom stor kastrull för soppan.

    3. 3.

      Häll på 0.5 liter vatten (eller 2.5 dl vatten och 2.5 dl benbuljong) och låt allt koka upp.

    4. 4.

      Skumma av och sänk värmen. Ha i salt, svartpeppar, timjan och lagerblad. Låt allt småputtra i ca 20 minuter.

    5. 5.

      Medan de puttrar skär du till alla grönsaker förutom persiljan.

    6. 6.

      Ha i alla grönsakerna förutom ärtorna i soppan. Fyll eventuellt på med vatten om det ser ut att behövas. Koka tills köttet är färdigt (20-30 minuter). I med ärtorna de sista minutrarna så att de tinas.

    7. 7.

      Servera i skålar och toppa med lite hackad, färsk persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?