Köttgryta med trattkantareller

Köttgryta med trattkantareller

Av:
180 min
En mustig köttgryta med smak av höst och trattkantareller.
Annons

Ingredienser

    1. 500 G Högrev
    2. 1 St Gul lök
    3. 2 St Vitlöksklyftor
    4. 3 St Morötter
    5. 1/2 Purjolök
    6. 1 St Paprika
    7. 300 G Trattkantareller
    8. 2 Msk Tomatpuré
    9. 1 Krm Paprikapulver
    10. 1 St Lagerblad
    11. 1/2 Buljongtärning
    12. 2 Tsk Oxfond
    13. 800 Ml Vatten
    14. Smör
    15. Salt
    16. Peppar
    17. 1 Tsk Timjan
    18. Potatis/ris

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tärningar ca 2cm, Bryn köttet i smör med salt och svartpeppar. Lägg köttet åt sidan.

    2. 2.

      Hacka löken i klyftor, slanta morötterna och skär paprikan i lämpliga bitar. Bryn i samma gryta i lite smör och lägg sedan åt sidan.

    3. 3.

      Lägg i köttet i grytan igen och tillsätt tomatpuré, vitlök, lagerblad, buljongtärning, fond, timjan, paprikapulver och vatten. Låt koka på medelvärme ca 40 min.

    4. 4.

      Tillsätt de brynta grönsakerna, purjolöken och trattkantarellerna och låt koka ytterligare ca 20 min eller tills köttet börjar falla isär.

    5. 5.

      Servera med potatis eller ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?