Köttgryta med nudlar

Köttgryta med nudlar

Av:
20 min
4 portioner
Recept från Vietnam
Annons

Ingredienser

    1. 300 g fransyska eller bog
    2. 2 krm peppar
    3. 1 finhackad chilifrukt
    4. 1 finhckad vilöksklyfta
    5. 2 msk riven ingefära
    6. 1 msk söt soja
    7. 1 tsk råsocker
    8. 4 dl buljong
    9. 2 stjärnanis
    10. 1 krossat citrongräs
    11. 1 bit kanelstång
    12. 200 g risnudlar
    13. 2 skivade morötter
    14. 200 g sockerärter
    15. 150 g böngroddar

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i strimlor. Blanda det med peppar, chili, vitlök, ingefära, soja och socker.

    2. 2.

      Koka upp buljong med stjärnanis, citrongräs och kanelstång. Sjud köttet i 15 minuter under lock.

    3. 3.

      Lägg ner nudlarna att bli varma och mjuka. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Ta upp citrongräset. Lägg i morötter och koka tills dem är mjuka, ca 5 minuter. Strimla sockerärterna och lägg dem och böngroddarna i grytan. Dekorera med koriander och thaibasiika.

Är innehållet i detta recept olämpligt?