Köttgryta med morötter

Köttgryta med morötter

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Ibland längtar man efter en matig, mustig och smakrik köttgryta som både mättar och värmer i rusket. Detta recept resulterar i den perfekta kandidaten!
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Grytor, Potatis, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 500 g skinka eller picknickbog
    2. 2 msk soja
    3. 3 dl köttbuljong
    4. 2 msk kalvfond
    5. 3 st skivade morötter
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 2 msk vetemjöl
    9. 1 dl grädde
    10. 1 msk lingon eller lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i små grytbitar. Blanda med soja. Koka upp buljong och fond.

    2. 2.

      Lägg i kött och morötter. Salta och peppra. Sjud grytan sakta i 10 min under lock.

    3. 3.

      Blanda mjölet med grädde och rör ner det och lingon i grytan. Sjud ytterligare 5 min.

    4. 4.

      Servera med kokt potatis, lingonsylt, brysselkål och broccoli.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red grytan med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfri matgrädde och kolla innehållet i fonden.
Är innehållet i detta recept olämpligt?