Köttgryta med bacon

Köttgryta med bacon

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
120 min
4 port
Riktigt maffig helggryta som kan stå och puttra medan du ägnar dig åt annat, kanske en skön promenad?
Fler recept på:
Långkok, Grytor, Svamp, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 600 g grytbitar av nöt
    2. 100 g bacon
    3. 250 g champinjoner
    4. 3 st morötter
    5. 1 st gul lök
    6. 3 msk smör
    7. 1 tsk salt
    8. 2 krm peppar
    9. 2 dl steksky
    10. 3 dl rödvin
    11. 3 dl vatten
    12. 1 blad lagerblad
    13. 1 kvist rosmarin
    14. 3/4 dl maizena brun redning
  1. Servering

    1. nykokt pasta
    2. brytbröd

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och skär köttet i bitar ca 2x2 cm. Strimla baconet. Dela champinjonerna. Skala och skiva morötterna. Skala löken och skär den i klyftor.

    2. 2.

      Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kött och lök i en gryta. Vispa ur pannan mellan stekomgångarna med totalt ca 2 dl vatten totalt. Spara skyn.

    3. 3.

      Häll vin, vatten och steksky i grytan och koka upp. Tillsätt lagerblad, rosmarin och morot. Låt grytan sjuda ca 60 min.

    4. 4.

      Stek bacon och svamp. Rör ner det i grytan tillsammans med redningen och låt grytan få ett uppkok.

Fler recept på:
Långkok, Grytor, Svamp, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?