Köttfondue med buljong

Köttfondue med buljong

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
6 portioner
Fondue kan serveras på många olika sätt. Här har vi valt en smakrik buljong med örter och vitt vin i fonduegrytan.
Fler recept på:
Basilika, Tomater, Lamm, Chèvre
Annons

Ingredienser

  1. Buljong

    1. 2 liter vatten
    2. 1 st köttbuljongtärning
    3. 1 st grönsaksbuljongtärning
    4. 1 dl vitt vin
    5. 2 st lagerblad
    6. 3-4 kvistar färska örter (rosmarin, timjan och basilika)
    7. 1 st vitlöksklyfta
    8. några svartpepparkorn
  2. Tillbehör

    1. 1,2 kg lammkött
    2. 1 st ask körsbärstomater
    3. 1 st tråg sockerärter
    4. 2 st små squash
    5. 20 st smålökar
  3. Chèvrekräm

    1. 2 dl gräddfil
    2. 200 g chèvre
    3. 1 msk flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Häll vattnet i en kastrull och lägg i övriga ingredienser, dela vitlöksklyftan, och låt allt koka upp innan buljongen hälls i fonduegrytan.

    2. 2.

      Sedan är det bara att sätta på värme under och ställa grytan mitt på bordet. Skär upp köttet i lagom stora bitar och trä på fonduegafflarna tillsammans med grönsaker och doppa i fonduegrytan.

    3. 3.

      Chèvrekräm: Häll gräddfilen i en bunke och smula ner osten. Blanda i honungen och rör till en slät kräm. Gott att servera till det tillagade lammköttet.

Fler recept på:
Basilika, Tomater, Lamm, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?