Köttfärssoppa med morot och potatis

Köttfärssoppa med morot och potatis

Av:
20 min
4 personer
En matig köttfärsoppa som gärna kan lagas i så stor mängd att den räcker till flera måltider. Perfekt att ta med i matlåda. 238 kcal/994 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 1 st Vitlöksklyfta
    3. 0,5 msk flytande matfett
    4. 1 tsk flytande matfett
    5. 300 gr Köttförs
    6. 2 tsk Chilipulver
    7. 2 tsk fransk senap
    8. 3 msk tomatpuré
    9. 2 st köttbuljongtärningar
    10. 8-10 dl Vatten
    11. 4-5 st potatisar
    12. 4-5 st Morötter
    13. 4 små medwurst
    14. 1 st Cabanoss
    15. 100 gr Bacon/Sidfläsk

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.

    2. 2.

      Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.

    3. 3.

      Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.

    4. 4.

      Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.

    5. 5.

      Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.

    6. 6.

      Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.

Är innehållet i detta recept olämpligt?