Köttfärssås på gröna linser

Köttfärssås på gröna linser

Av:
85 min
4 portioner
Från: Great British Food, 17-04
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 stor lök
    3. 2 st morötter
    4. 2 st selleri
    5. 1/4 msk oregano
    6. 3 kvistar rosmarin
    7. 1 klyfta vitlök
    8. 200 ml rödvin
    9. 400 g gröna linser
    10. 800 g krossade tomater
    11. 1 msk tomatpure
    12. 2 msk socker
    13. 360 g (torr) spagetti
    14. salt
    15. peppar
    16. basilika

Gör så här

    1. 1.

      1. Tärna löken fint, tärna morötterna i 1/4 cm, tärna sellerin i 1/4 cm, krossa vitlöken 2. Hetta upp oljan på låg värme i en stor stekpanna. Lägg i löken och en nypa salt slå på en skvätt vatten och låt svetta i 10 minuter till den är riktigt mjuk. Lägg i morötterna, sellerin och oregano. Lägg i rosmarinkvisten. Låt puttra på låg värme i 15 minuter. Lägg i vitlöken och låt mjukna i någon minut. Häll sedan i vinet. Låt sjuda till vätskan halverats i mängd, tar 1-2 min.

    2. 2.

      Lägg i linserna, tomaterna, tomatpure och socker. Krydda väl och koka upp. Dra ned värmen och låt sjuda, utan lock, i 20 minuter. Rör om då och då. Såsen ska tjockna en aning.

    3. 3.

      Koka spagettin. Servera med basilika och ev ost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?