Köttfärssås med palsternacka och timjan

Köttfärssås med palsternacka och timjan

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 portioner
Palsternacka, timjan och vitlök sätter fin höstsmak på vår lättlagade köttfärssås.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g nötfärs
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 3 st palsternackor
    5. 2 msk olja till stekning
    6. ½ dl tomatpuré
    7. 2 msk paprikapulver
    8. 1 msk torkad timjan
    9. salt och peppar
    10. 4 dl krossade tomater
  1. Servering

    1. nykokt pasta
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och vitlöken. Skala palsternackorna och riv dem fint. Fräs sedan i en stekpanna med 2 msk olja tills löken har mjuknat.

    2. 2.

      Tillsätt färsen i stekpannan och rör så att färsen fördelas i mindre bitar. När färsen är brun, tillsätt tomatpuré, paprikapulver, timjan, salt och peppar låt fräsa ytterligare ett par minuter. Rör om så att allt blandas väl.

    3. 3.

      Tillsätt därefter de krossade tomaterna och sänk värmen, låt puttra i ca 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten.

    4. 4.

      Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera sedan tillsammans med köttfärssåsen. Lite sallad är gott till.

Tips från kocken

Låt gärna köttfärssåsen stå och puttra på låg värme en längre tid, då kommer alla smakerna fram bättre och köttet blir extra mört.
Är innehållet i detta recept olämpligt?