Köttfärssås med glögg och dadlar

Köttfärssås med glögg och dadlar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
En härlig julig vardagsrätt.
Fler recept på:
Jul, Advent, Budgetmat, Basilika, Chili, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 500 g köttfärs
    2. 1 st hackad gul lök
    3. 1/2 st finstrimlad röd chili
    4. 1 msk olja
    5. 1 burk krossade tomater, 400 g
    6. 2 msk tomatpuré
    7. 1 tsk torkad basilika eller 1 dl hackad färsk
    8. 1 tsk salt
    9. 2 krm peppar
    10. 4 st dadlar
    11. 1/2 dl glögg
  1. Hummus

    1. 400 g kokta kikärter
    2. 3 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Stek köttfärs, lök och chili. Tillsätt tomatkrosset, tomatpurén, basilika, salt och peppar. Skär dadlarna i småbitar och rör ner dem. Häll i glöggen och sjud såsen 10 min. Salta och peppra.

    2. 2.

      Häll av vätskan från kikärterna och mixa dem med olja och vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servera såsen med kokt ris, röd paprika i ringar och hummus.

Fler recept på:
Jul, Advent, Budgetmat, Basilika, Chili, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?