Köttfärssås

Köttfärssås

Av:
4 portioner
Den bästa köttfärssåsen
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Valfri färs
    2. 2 st Morot
    3. 2 klyftor Vitlök
    4. 500 G Krossade tomater
    5. 1 tärning Köttbuljong
    6. 1 msk Vitvinsvinäger
    7. 1,5 tsk Salt
    8. 2 krm Svartpeppar
    9. 1 tsk Basilika
    10. 1 msk Tomatpuré
    11. 1 msk Olivolja
    12. Ev. 250 g Champinjoner

Gör så här

    1. 1.

      I en gryta, bryn färsen i oljan tills de får en fin yta.

    2. 2.

      Pressa vitlöken och riv morötterna och tillsätt sedan till grytan. Låt fräsa i 3 min.

    3. 3.

      (Dela champinjoner och tillsätt i grytan)

    4. 4.

      Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i en minut och tillsätt sedan vinäger och buljongtärningen.

    5. 5.

      Sänk värmen och låt sjuda på låg värme i 10-15 min.

    6. 6.

      Smaka av med salt, peppar och basilikan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?