KÖTTFÄRSPAJ MED TOMATER 13 sp

KÖTTFÄRSPAJ MED TOMATER 13 sp

Av:
60 min
6
Annons

Ingredienser

  1. Köttfärspaj

    1. 150 Gr Keso 4%
    2. 60 Gr Flytande margarin
    3. 2 1/2 Dl Vetemjöl
    4. 1/2 Dl Grahamnsmjöl
    5. 1 St Gul lök
    6. 1 Klyfta Vitlök
    7. 1 Tsk Flytande margarin
    8. 400 G Nötfärs
    9. 2 Dl Creme fraiche 5%
    10. 1/2 Dl Chilisås tomat
    11. 1 Msk Kalvfond
    12. 1/2 Msk Kinesisksoja
    13. 8 St Soltorkade tomater
    14. 1/2 Ask Coctailtomater
    15. 1 Dl Riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader

    2. 2.

      Blanda samman keso, margarin, vetemjöl och grahamnsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 Cm i diameter. Förgrädda i 10 min

    3. 3.

      Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs löken glansigt. Vänd ner färsen och stek den klar. Tillsätt fraiche, chilisås, fond och soja. Låt sjuda upp.

    4. 4.

      Låt soltorkade tomater rinna av. Strimla dem. Rör ner färsen.

    5. 5.

      Fyll upp pajskalet med färsröran. Skiva tomaterna och lägg över. Strö över ost. Ställ in kung ca 30-35 min. Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?