Köttfärspaj med rökt skinka

Köttfärspaj med rökt skinka

Av: / Foto: Kent Jardhammar
90 min
6 portioner
Köttfärspaj med rökt skinka – barnens favorit!
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 1 1/2 dl vetemjöl
    2. 1 1/2 dl grahamsmjöl
    3. 150 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 2 st strimlade gula lökar
    2. 500 g köttfärs
    3. 1 msk smör
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 2 st pressade vitlöksklyftor
    7. 1 1/2 dl tomatpuré
    8. 3 msk hackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
    9. 150 g riven västerbottensost eller annan lagrad ost
    10. 1 dl inlagd syltlök
    11. 200 g strimlad rökt skinka
    12. 2 dl grädde
    13. 3 st ägg
    14. 2 msk vetemjöl
    15. 2 krm salt
    16. persilja till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman pajdegen i matberedare och klä en stor pajform, 26 cm i diameter, med degen. Ställ formen kallt minst 20 min.

    2. 2.

      Bryn lök och köttfärs i smör i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar, vitlök, tomatpuré och basilika och blanda.

    3. 3.

      Förgrädda pajskalet i 225° i 10 min. Ta ut och fyll det med riven ost. Blanda köttfärsröran med syltlök och rökt skinka. Lägg röran i pajformen.

    4. 4.

      Vispa samman grädde, ägg, vetemjöl och salt och häll det över.

    5. 5.

      Grädda pajen längst ner i ugnen ca 35 min. Garnera med persilja, servera med tomat- och rucolasallad.

Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?