Köttfärspaj

Köttfärspaj

Av:
6 Port.
Annons

Ingredienser

    1. 1 Stk Gul lök
    2. 1 Stk Purjolök
    3. 1 Stk Vitlök
    4. 3 Msk Tomatpuré
    5. 1 Msk Olja
    6. 3-500 Gram Köttfärs
    7. 1.5 Tsk Salt
    8. 0.5 Tsk Peppar
    9. 1 Msk Oregano
    10. 2 Dl Rödvin eller Buljong
    11. 1 Stk Röd paprika
    12. 1 Tsk Sambal oelek
    13. 4 Stk Ägg
    14. 3 Dl Mjölk
    15. 40 Gram Riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Fräs hackad gul lök, purjolök, vitlök och tomatpuré i lite olja.

    2. 2.

      Häll i köttfärsen och bryn.

    3. 3.

      Tillsätt salt, peppar, oregano, rödvin/buljon, paprika & ev. sambal oelek om du tycker om lite hetta. Låt såsen småputtra tills all vätska ha kokat in.

    4. 4.

      Lägg fyllningen i pajskalet.

    5. 5.

      Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen (ägg, mjölk, parmesan) och häll över pajen.

    6. 6.

      Grädda i 225°C i ca 20 min tills äggstanningen har stelnat.

    7. 7.

      Servera med en god sallad & ev. sås/färskost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?