Köttfärspaj

Köttfärspaj

Av:
25 min
2 pers
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 1½ dl Vetemjöl
    2. 50 g kallt margarin
    3. 1 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. ½-1 dl konserverad svamp
    3. 1 msk margarin
    4. 150 g blandfärs
    5. ¼-½ st paprika
    6. 2 krm salt
    7. ½-1 tsk timjan
    8. 1 msk vetemjöl
    9. 1 msk chilisås
    10. 1½ dl vatten
    11. ½ st buljongtärning

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°

    2. 2.

      Smula sönder smöret i en skål med mjölet.

    3. 3.

      Tillsätt vatten.

    4. 4.

      Arbete ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet en stund.

    5. 5.

      Hack lök. Fräs lök och svamp på svag värme. Höj värmen lite och tillsätt färsen.

    6. 6.

      Skär paprika, blanda ner i färsen. Tillsätt salt, timjan, vetemjöl och chillisås. Rör om.

    7. 7.

      Tillsätt vatten och buljong. Låt koka i 5 minuter.

    8. 8.

      Häll röran i en ugnssäker form.

    9. 9.

      Kavla ut pajdegen.

    10. 10.

      Grädda pajen i 20 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?